top of page
  • Whatsapp

Blog

איך להתקדם בארגון? 7 טיפים






לכל ארגון יש את הפוליטיקה הפנימית שלו, הקצב שלו ומדיניות הקידום שלו. עם זאת, יש כמה פעולות ששווה להכיר כשחושבים על התקדמות בתוך הארגון. מתוך הניסיון שצברתי בניהול ובייעוץ לארגונים, אני רוצה לשתף אותכם בשמונה טיפים להתקדמות בתוך ארגון.


1. דעו איפה אתם עומדים כדי להשתפר ולגדול, מתוך תפקיד ואל תפקיד, אתם צריכים לדעת איפה אתם עומדים כרגע, בתפקידכם הנוכחי. חשוב להסתכל על התמונה הרחבה ביותר שאתם יכולים, להכיר בחולשות ובחוזקות, במה שמפריע למנהלים שלכם, ובמה שאתם יודעים שמעכב אותכם. רק כשתדעו איפה אתם עומדים באמת, תוכלו לשפר.

נתקלתי בהרבה עובדים שהיה פער גדול בין מה שהם חושבים על ההצלחה שלהם בתפקיד, לבין מה שהמנהל שלהם חשב. למצב הזה שני אחראים: האחד, המנהל – עד כמה הוא נותן פידבק מדויק, חד, ברור ומקדם, והשני, העובד – עד כמה הוא פתוח ומוכן לקבל את הפידבק.

אני מאמינה שכדי לקחת אחריות כעובדים, וכדי להתקדם עליכם לדעת איפה את עומדים, ולטובת העניין אתם צריכים לשאול. יש שיגידו ש"המנהל שלי לא רואה כלום", "הוא בעצמו חסר בטחון" או ש"הוא גם אף פעם לא נתן לי פידבק אמיתי". אז קודם כל, לגבי הטענות הראשונות, גם אם אתם צודקים, הוא עדיין המנהל שלכם, ודעתו נחשבת גם אם אתם לא מעריכים אותו. השני, אם הוא אמר שהכל בסדר אך עדיין לא מקדם אותכם כשיש הזדמנות, יש לכם את הזכות לקבל הסברים כדי להבין. אותם דברים שיגידו לכם יוכלו לשמש אותכם בארגון הנוכחי או בארגון אחר, ואותו מנהל שייתן לכם את הפידבק, ייתן לכם מתנה רבת ערך.


אז איך לעשות את זה?

לשאול.

שאלו את המנהל הישיר מה הוא חושב על העבודה שלכם ואם הוא אומר משהו כללי מידי תבקשו דוגמאות. שאלו חברים לעבודה, שאלו כדי לקבל תשובה. אגב, לפעמים תקבלו הרבה תשובות "טובות" כביכול, אבל רק מישהו אחד, יעז להגיד לכם משהו קטן, וזה עשוי להיות הדבר שיעשה שינוי בתפיסה שלכם את עצמכם.


2. קחו אחריות  אחרי שאתם יודעים איפה אתם נמצאים ומהם הדברים שאתם מצופים להתפתח בהם, מצאו את הדרך לעשות זאת. אף אחד לא יוכל לעשות זאת עבורכם. רק אתם.

3. הכירו את המנהל שלכם המנהל הישיר שלכם הוא הדמות הסמכותית הכי חשובה בארגון שלכם כרגע והוא זו שאחראי על הקידום שלכם לטוב ולרע. כדי להתקדם אתם צריכים להכיר את הדרך החשיבה שלו ודרך העבודה שלו. לשלב הזה יש שני חלקים: אחד, תכירו את דפוסי החשיבה וההתנהגות, והשני, תחליטו מה אתם עושים עם זה.

חלילה אני לא מציעה שתבטלו את עצמכם ותשתנו בשבילו, אלא שתגישו לו את הדברים והרעיונות שלכם, בדרך שהוא יוכל להקשיב להם, ואני אסביר:

– אם המנהלת שלך מעריכה שיחות קצרות ולעניין, עם דוגמאות ופחות עם פרשנויות, אין טעם שתעמיסו עליה מידע שבעיניה לא רלוונטי ותתישו אותה. – אם המנהל שלכם מעדיף שתציגו את כל הרעיונות ואח"כ את דעתכם האישית – אין טעם שתגידו רק את הרעיון שלכם מבלי שתציגו את שאר האלטרנטיבות. – אם המנהלים שלכם מעדיפים שתתנו להם זמן לחשוב על כל מה שהצעתם לפני שהם נותנים תשובה, אין טעם שתלחצו אותם.

תלמדו אותם, כדי שתוכלו להגיד להם את הדברים שלכם, בדרך שלהם.


4. הכירו את תפקידכם

דעו את התפקיד שלכם והיו מקצועיים בו. אם אתם לא יודעים - תשאלו, תלמדו, קחו אחריות על הידע שלכם.

ארגונים אוהבים לקדם אנשים חיוביים שלוקחים אחריות, ולא מעבירים אותה הלאה.


5. היו נוכחים Rosabeth Moss Kanter פרופ' למנהל עסקים מהרווארד, טוענת כי אחד הכלים החשובים כדי להצליח ולהשפיע, הוא להיות נוכחים. בישיבות, באירועים חברתיים. היא מציעה שתהפכו את עצמכם לנגישים. לעיתים קל לנו יותר להימנע מפגישות, ישיבות או אירועים כאלה ואחרים, אך כדי להתקדם בארגון צריכים לראות אותנו ולהכיר אותנו.


6. אפשרו לאנשים לחשוב אחרת מחקרים מצאו כי האנשים שנמצאו כמשפיעים ביותר בארגון הם אותם אלה אשר אפשרו לאנשים לחשוב על דברים בצורה אחרת, וזאת על ידי השמעת דעתם. אז כפי שמציינת Kanter – חשוב שתשמיעו את דעתכם.


7. פרגנו מכל הלב לפעמים עוברת מחשבה שאם נפרגן לעובד או מנהל אחר, הפוקוס כולו יעבור אליו ואנחנו נשאר מאחור כשאותו יקדמו. חשוב להבין שעל אף שהפוקוס אכן עובר לאותו עובד שזכה בפרגון, התמונה המצטיירת לגבי האדם המפרגן היא לא פחות חשובה ובולטת. המפרגן מקבל קרדיט גדול על הביטחון העצמי, על המעורבות ועל הידיעה, על האכפתיות ועל היחסים בצוות.


שיהיה בהצלחה, מירית

Kommentare


bottom of page